søndag den 14. juli 2019
Hvilken lastbil kører mere himmelsk end en Leyland?.
Billedet her er fra pave John Paul ll,s besøg i England. Paven besøgte England i 1982, og Leyland lastbilen er specielt fremstillet til dette besøg. Ikke helt overraskende bliver bilen kaldt "the popemobile ". Bilen vejer 24 tons, er med skudsikkert glas og panserarmerede sider og bund. Er ligeledes designet og fremstillet så det vil være muligt for flest mulige besøgende at se paven i bilen. Det tog seks uger at fremstille bilen af flere arbejdshold, som skiftedes til at arbejde, så projektet kunne holdes kørende 24 timer i døgnet, på grund af tidspres.
lørdag den 13. juli 2019
Et særpræget projekt
Hvis man havde tid og tålmodighed kunne det være sjovt og inspirende at forsøge sig med et projekt som er i denne video. Jeg kunne nu godt forestille mig at køreglæden er mindre end selve det at opbygge projektet, men sjovt kunne det være.
fredag den 12. juli 2019
utæt toppakning.
Hvis en motor bliver overophedet, det kan enten være pga tilstoppet køler, manglende vand på køler, eller en defekt i kølersystemet, så er det ikke ualmindeligt at toppakningen enten flækker, eller blot bliver utæt på grund af varmen. Såfremt at top og motorblok er fremstillet af støbejern, så sker der som regel ikke mere end det, og så er det blot er at udskifte toppakningen. Er topstykket derimod fremstillet af aluminium, som det er på mange motorer, bliver det ofte skævt og skal afrettes, eller i værre tilfælde så flækker det og skal erstattes af et nyt, eller et andet brugt som er i orden, men under alle omstændigheder bliver det en noget dyrere reparation. I dette tilfælde er det en lille Yanmar motor, alt fremstillet af støbejern, tilmed en stødstangs motor, som vil sige at der ikke er nogen hverken tandrem eller forkammerkæde som skal pilles af. Det er ren dinoursaur teknologi, så det er plug and play, ud med den gamle pakning og i med en ny, så kører den igen.
Marshall,s forsøg på at generobre en gammel stolt traktornation.
Året er 1985, hvor Marshall får lanceret og distribueret deres nye "100 serie". Den har været undervejs længe, og fra Marshall købte produktionsrettighederne fra Leyland i 1982, flyttede hele produktionen fra Bathgate i scotland til Gainsborough i Lincolnshire, fortsatte de blot produktionen af Leyland traktorer i en gul farve og med Marshall mærker på siden. Det kneb med at få financieret udviklingen af en ny traktor og da det endelig lykkedes, havde de udviklet en, på den tid, topmoderne traktor, med en masse elektroniske finesser, som var forud for sin tid, super komfortabel kabine, nyt moderne design, en utrolig stærk og sejtrækkende motor, samt en motorlyd som overgik alt andet. Desværre fik den en sej fødsel og fik aldrig rigtigt fodfæste, af flere grunde, bl. a. købernes konservative og gammeldags tilgang til køb af ny traktor, og desværre havde den fra starten et dårligt omdømme fra Leylands tid, som de dog aldrig fortjente, da Leyland var både stærke og pålidelige, men var blevet en smule gammeldags, ligesom alt engelsk produceret mekanik på det tidspunkt havde et ufortjent og desværre dårligt omdømme. Marshall traktorproduktion og salg gik desværre dårligt og blev frasolgt og lukkede i 1992.
Abonner på:
Opslag (Atom)